Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

Za nekoliko godina bez septičkih jama

Procene govore da u Novom Sadu i okolnim naseljima kanalizaciju čeka oko 5.000 domaćinstava

PORODICA Petrović iz Budisave svakog meseca bar jednom, a ako su podzemne vode visoke ili ima mnogo kiše, i dva puta, mora da isprazni septičku jamu. Za ovu uslugu plaćaju po 1.800 dinara. Prema podacima JKP "Vodovod i kanalizacija", slične probleme ima oko 5.000 domaćinstava u Novom Sadu i okolnim naseljima koja još uvek otpadne vode izlivaju u septičke jame. Najviše ih je u Futogu, Veterniku, na Klisi, u Ledincima i Rumenki, a sa sličnim problemima susreću se i stanovnici delova Budisave, Kaća, Kovilja.

A na tome se već uveliko radi, objašnjava Borislava Pejanović, portparola "Vodovoda i kanalizacije". - Problem domaćinstava koje nemaju priključak na kanalizacionu mežu, trebalo bi da bude rešen za najviše pet godina.

PROČITAJTE JOŠ - Rumenka bez septičkih jama

- U planu je da u narednim godinama prestanu da se koriste sve septičke jame - jasna je Pejanovićeva. - Već ove građevinske sezone počećemo da gradimo kanalizacione priključke u naseljima u kojima je sagrađena sekundarna kanalizaciona mreža.

Pejanovićeva dodaje da je odlukom gradskih vlasti predviđeno da ovaj problem bude uskoro rešen izgradnjom kanalizacione mreže. Do tada, domaćinstva koja imaju septičku jamu imaju pravo na njeno besplatno pražnjenje dva puta godišnje.

- Za sva prekobrojna pražnjenja primenjuje se tarifa u zavisnosti od zone od 7.000 do 16.000 dinara. Zahtev se podnosi putem kol-centra pozivanjem broja 0800/333-021.

CENE PRIKLjUČKA

CENA priključka na kanalizacionu mrežu, kako objašnjava Pejanovićeva, zavisi od udaljenosti domaćinstva od ulične mreže, a priključenje se plaća u više mesečnih rata, a cena se kreće od 50.000 dinara naviše.


ADRESA

Braće Vučković 48a

KONTAKT

PRATITE NAS

+381 63 537 554

©2017 by PRODOCK-INT

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now